Werkwijze

We gaan zien dat het de identificatie met ons verstand is die ons weghoudt van de levensstroom

De werkwijze is dat er geen vaste werkwijze is. Laat ik daar op voorhand duidelijk over zijn. Als er een doel is, dan is dat doel vrij komen van doelen, en daardoor ten volle te leven. 

In een ontmoeting zijn we de ruimte voor wat er speelt. We zijn het liefdevolle bewustzijn dat kijkt naar ‘het probleem’ zonder het te interpreteren, analyseren of er oplossingen voor aan te dragen.  In een sessie gaan we  direct ervaren dat het juist de identificatie met ons verstand – onze denkbeelden, overtuigingen en problemen – is die ons weghoudt bij de Levensstroom. Deze directe ervaring veroorzaakt een verschuiving in perceptie.

"Het gaat echter om een dermate fundamentele verschuiving in de manier waarop we kijken, dat disharmonieuze gedachtepatronen hun lading verliezen doordat ze gezien kunnen worden voor wat ze zijn, vanuit de oneindige kracht van ons wezen"

We hoeven dus niet onze opvattingen of denkwijze te veranderen, maar gaan wat we als “ons leven” zagen vanuit een heel nieuw, vers en natuurlijk perspectief be-leven. Daardoor verandert de levenservaring vanzelf, zonder moeite. Wanneer we wakker worden uit de wereld van zorgen, komen we thuis bij het gemak van ons Zelf: onze natuurlijke staat!

Terug naar gemak

Mijn aanpak is wellicht deels te vangen in termen als vernieuwend coachen of helend coachen. Het gaat echter om een dermate fundamentele verschuiving in de manier waarop we kijken, dat disharmonieuze gedachtepatronen hun lading verliezen doordat ze gezien kunnen worden voor wat ze zijn vanuit de oneindige kracht van ons wezen. Dit heeft een diep zelfhelend effect, en kan verrassend en overweldigend zijn.